از بهترین و پر استفاده ترین سرورهای دنیای فناوری سرورهای نسل نهم و دهم شرکت HPE می باشد. در هر نسل این سرورها نسبت به نسل قبلی افزایش سرعت، منعطف تر شدن و امنیت بالاتر را مشاهده می کنیم.
به دلیل انعطاف پذیری در ارتقا و همچین قابل اعتماد بودن در پردازش اطلاعات، سرورهای HP بهترین انتخاب برای هر اندازه از کسب و کار، از یک شرکت کوچک گرفته تا سازمان های بزرگ می باشد.
برندها و مدل های بسیار زیادی از سرورها تولید شده و مصرف میشوند که هرکدام دارای سختافزار منحصر به فرد خودشان هستند. در این بین سرورهای شرکت HPE یکی از پرکاربردترین و پرفروشترین ابزار عرصه شبکه در جهان می باشد.
سرورهای HP اثبات کردند که قابل اعتماد هستند و به دلیل انعطاف پذیری در ارتقا برای هر اندازهای از کسب و کاری متناسب اند. این سرورها در دوره های مختلف،نسل های مختلفی از سرورها را با تغییراتی ارائه کرده اند. این شرکت مرتبا کیفیت محصولات خود را افزایش میدهد و سعی در آن دارد که بهترینها را در محصولاتش به کار ببرد.
نسلهای مختلف سرور HPE با کد Gen در انتهای شماره مدل محصول قابل شناسایی هستند
در سال 2014 نسل نهم (Gen9) سزوزهای اچ پی معرفی شدند، 3 سال بعد در سال ۲۰۱۷ نسل دهم (Gen10) سرورهای HPE به بازار معرفی شدند، این سرورها نسبت به نسل قبلی سرعت بالاتر، منعطف تر و دارای امنیت بیشتری هستند.
در ادامه در این اینفوگرافیک شما را با تفاوت دو نسل پرفروش این سرورها آشنا خواهید کرد.
مقایسه نسل دهم و نهم سرور HPE
امنیت
امنیت سرورهای نسل دهم به نسبت نسل نهم بالاتر است زیرا در سرورهای نسل دهم نرم افزاری به نام Digitally Signed وجود دارد که در هاردها و Frimware استفاده می شود کار اصلی Digitally Signed امنیت بخشیدن به سرور است. به این صورت که امضای دیجیتال از خرابی ناگهانی قطعات و ورود غیر قانونی جلوگیری می کند.
هارد سرور
عموماً هاردهای قابل استفاده در نسل نهم میتوانند روی سرورهای نسل دهم نیز استفاده شوند. اما هاردهای SD فقط روی نسل دهم استفاده میشوند و هاردهای NVMe در نسل دهم پشتیبانی بیشتری دارند.
پردازندهها
در سرورهای G9 از پردازنده اینتل زئون سری E5 استفاده شده که تا 22 هسته پردازشی در هر سوکت و سرورهای G10 از پردازنده اینتل سری Scalable که تا 28 هسته پردازشی در هر سوکت را پشتیبانی میکند .
البته در هر دو نسل این مدل سرور از دو سوکت پردازنده میتوان استفاده نمود. یعنی تعداد هسته ها در صورت استفاده از دو CPU ضربدر دو میشوند. پردازندهها نقش مهمی در قیمت سرورهای HPE دارند.
هر دو نسل از DDR4 و تعداد 24 اسلات رم پشتیبانی می کنند. در سرورهای نسل دهم HP امکان استفاده از رمهای DDR4 با باس 2666MT/s وجود دارد اما سرور نسل نهم این سرعت را تا 2400MT/s پاسخ میدهد.
هر DIMM از سرور در هر دو نسل تا حداکثر ۱۲۸ گیگابایت رم را پشیبانی میکند.
در سرورهای نسل نهم اچپی ظرفیت آن نیز حداکثر به 128 گیگابایت میرسد.در سرورهای نسل دهم اچپی ظرفیتهای 256 و 512 گیگابایتی در این نسل به تازگی معرفی گردیده اند .
ذخیره سازی
ذخیره سازی در این دو نسل بسته به نوع و مدل سرور متفاوت است. شما می توانید تعداد و مدل هاردهایی که این سرور ها ساپورت می کنند را در نرم افزار HPEbulletin مشاهده نمایید.
اما در کل ظرفیت ذخیره سازی نسل دهم نسبت به نسل دهم 20 برابر افزایش داشته است.
مدیریت سرور از راه دور (پورت iLO)
یکی از تفاوت های سرورهای HP در نسل نهم و دهم مدیریت از راه دور یا به اصطلاح iLO می باشد که در نسل دهم از iLO 5 و در نسل نهم از iLO 4 استفاده می شود که iLO 5 به مراتب قوی تر از iLO 4 در نسل نهم است و Feature های بیشتری را در اختیار کاربران قرار می دهد.
تفاوت دیگر در سیستم مدیریتی و مانیتورینگ iLO نسخه 5 است با وجود اینکه نسخه چهارم اعمال مدیریتی خود را بخوبی انجام میدهد با این وجود در نسل پنجم iLO همانند تمام نرم افزارهای واسط، ارتقاهایی اتفاق افتاده که توسط مدیر سرور قابل مشاهده است.
در کل در نسل دهم نسبت به نسل نهم با 50% افزایش سرعت در HPE iLO روبرو هستیم.
کارت شبکه در سرورهای نسل دهم تا 25Gbe قابل ارتقاست در حالی که در نسل نهم تا 10Gbe قابل ارتقا می باشد.
استوریج
استوریج کنترلرهای این دو نسل با هم متفاوت هستند. در سرورهای نسل نهم Raid Controller که به صورت Basic روی آنها قرار می گیرد SATA B140 می باشد اما در سرور نسل دهم SATA S100 و E208 است.
همچنین در نسلهای نهم سرور HP میتوان از کنترلرهای HPE 24x HBAs و P44x و P84x به همراه کشهای داخلی استفاده کرد. و در نسل دهم سرور HPE امکان استفاده از کنترلهای S100 SATA ، E208، P4088، P816 به همراه کش وجود دارد. توجه کنید که امکان کم و زیاد شدن تعداد کنترلرها ممکن است.
Fiber Channel
کارت های Fiber Channel یا (HBA (Host Bus Adaptor در سرورهای نسل دهم تا ۳۲GB اما در سرورهای نسل نهم تا ۱۶GB قابل ارتقا هستند.
در سرورهای نسل نهم امکان استفاده از پورتهای فیبر نوری با سرعت 8 یا 16 گیگابیت بر ثانیه و در سرورهای نسل دهم، امکان استفاده از پورتهای فیبر نوری با سرعت 8 یا 16 یا 32 گیگابیت بر ثانیه وجود دارد.
منبع تغذیه یا پاور سرور
در سرورهای نسل نهم امکان استفاده از پاورهای استاندارد سری پلاتینیوم با کارآیی بالا وجود دارد و در سرورهای نسل دهم امکان بهرهگیری از پاورهایهالوژن کم مصرفتر با کارایی بالاتر سری پلاتینیوم وجود دارد.
پاورهای جدیدتر امکان بهرهمندی بهتر از انرژی را به ما میدهند و در نتیجه میتوان به شکل بهینهتری از انرژی در دیتاسنترها استفاده کرد.
پهنای باند حافظه
پهنای باند حافظه در نسل نهم 154GB/s و در نسل دهم پهنای باند حافظه نسل دهم 256GB/s می باشد. که در واقع با 66 درصد افزایش پهنای باند حافظه در نسل دهم نسبت به نسل نهم روبرو هستیم.
تعداد کانالهای حافظه
تعداد کانالهای حافظه در نسل نهم 8 کانال و نسل دهم 12 کانال می باشد بنابراین با 50% افزایش تعداد کانال های حافظه در نسل دهم نسبت به نسل نهم روبرو هستیم.