نکات کلیدی در انتخاب و راه اندازی دیتاسنترها
1401-10-26PCI Express چیست ؟
1401-11-16سرورها سیستم هایی هستند که وظیفه پردازش، ذخیره و انتشار اطلاعات را دارند؛ سرورها نیاز به هارد سرور پرسرعت و ظرفیت بالا دارند تا بتوانند عملکرد خوبی را ارائه دهند. هارد سرورها بر حسب نوع برند، نحوه اتصال، اینترفیس، تکنولوژی و… به انواع گوناگونی دسته بندی می شوند. خرید هارد HP باید متناسب با نیاز سرور انجام شود. در این مقاله به معرفی انواع هارد سرور و تکنولوژی آن ها می پردازیم.
انواع هارد سرور از نظر تکنولوژی
از نظر تکنولوژی هارد سرور در سه دسته HDD ، SSD و NVMe قرار می گیرد.
1.هارد HDD
HDD مخفف کلمه hard disk drive می باشد. در این تکنولوژی اطلاعات بر روی پلاتر ذخیره می شود و با کمک بازوی متحرک یا هد اطلاعات خوانده می شود و برق نیز از طریق برد به هد و پلاتر می رسد.
سرعت چرخش دیسک را با پارامتر RPM (دور در دقیقه) بیان میکنند. هرچقدر RPM بیشتر باشد زمان تاخیر چرخش دیسک و زمان دسترسی کم میشود و در نتیجه آن کارایی بالاتر می رود.
2.هارد SSD
SSD مخفف کلمه Solid State Drive است. در این نوع هارد سرور، داده ها را روی حافظه فلش ذخیره می شوند. SSDها سرعت و طول عمر بالایی دارند؛ زیرا فاقد قطعات متحرک هستند.
بنابراین هدی وجود ندارد که برای خواندن و نوشتن دیتا حرکت کند و همین باعث افزایش طول عمر و سرعت آن میشود.
3.هارد NVMe
NVMe مخفف Non-Volatile Memory Express است و نوعی SSD به شمار می رود که در گیمینگ و ویرایش ویدئوهای با رزولوشن بالا کاربرد دارد. محل نصب این هاردها روی اسلات PCIe مادربورد بوده و از سرعت بالایی برخوردار است.
پیشنهاد مطالعه: انواع حافظه SSD
انواع هارد سرور از نظر اندازه و ظرفیت
هاردهای سرور در دو اندازه ۳.۵ و ۲.۵ اینچی تولید می شوند و به ترتیب LFF (Large From Factor) و SFF (Small Form Factor) نام دارند. رایج ترین اندازه هاردها 3.5 اینچ هستند که برای ذخیره داده ها ظرفیت مناسبی دارند و از لحاظ هزینه ذخیره هر گیگ داده به صرفه تر است؛ ولی مصرف برق در آن ها بیشتر از هاردهای 2.5 اینچی است. سرعت و قیمت خرید هارد HP در اندازه 2.5 بیشتر از هارد 3.5 اینچی است؛ اما از ظرفیت کمتری برخوردار هستند.
پیشنهاد مطالعه: تفاوت هاردهای SAS و SATA
انواع هارد بر حسب اینترفیس
هاردها بر اساس اینترفیس به 6 گروه SCSI، SAS، NL-SAS (Near Line SAS)، FDE/SDE، FC و SATA تقسیم می شوند که در این بین تکنولوژی SCSI بسیار قدیمی بوده و در حال حاضر منسوخ شده است؛ سایر هارد سرورها براساس اینترفیس به شرح زیر هستند.
1. هارد سرور SAS
SAS مخفف Serial Attached SCSI است این نوع هارد در مواقعی که نیاز به سرعت بالا و rewriting cycle زیاد است، کاربرد دارد. برای مثال در سیستم های مدیریت کوئری های زیاد مانند وب سرورهای با لود بالا.
2. هارد سرور NL-SAS (Near Line SAS)
هارد NL-SAS همان هاردهای enterprise-level SATA با اینترفیس SAS هستند.
3. هارد FDE/SDE
در هارد FDE/SDE همان اینترفیس SAS است که به آن سیستم رمزگذاری افزوده شده است.
4. هارد سرور FC
در هارد با اینترفیس FC از پروتکل انتقال فیبر نوری استفاده می شود که باعث سرعت بالا در این هارد سرور شده است؛ همچنین هارد FC در SAN کاربرد دارد.
5. هارد SATA
SATA مخفف Serial Advanced Technology Attachment می باشد. این هارد سرور دارای اینترفیس سریالی بوده و به صورت اتوماتیک قابلیت تصحیح خطا را داشته و برای انتقال داده ها از امنیت خوبی برخوردار است. قابلیت differential-signal-amplified-system در هاردهای SATA جدید قرار داده شده که ولتاژ کمتری دارد و می تواند نویز را از سیگنال فیلتر کند. هارد SATA حجم دیتای زیاد و سرعت کم را مدیریت میکند و قیمت پایینی دارد.
کلام پایانی
هاردهای سرور بخاطر کاربردی که دارند از اهمیت بالایی برخوردار هستند. برای انتخاب هارد سرور مناسب خود ابتدا به کاری که سرور باید انجام دهد توجه کنید و متناسب با آن هارد مناسب خود را خریداری کنید.
هاردهای سرور انواع مختلف، مزایا و کاربردهای متفاوتی دارند همین مسئله باعث میشود که هرکدام قیمت متفاوتی داشته باشند.
در این مطلب به معرفی انواع هارد سرور و تکنولوژی آن ها پرداختیم. امیدواریم که با اطلاعات موجود در این مقاله، بتوانید انتخاب و خرید خوبی داشته باشید. شما میتوانید با مراجعه به فروشگاه ماکان پرتو هارد مناسب خود را خریداری کنید.