کارت HBA یا Host Bus Adapter چیست؟
1399-07-12کارت گرافیک NVIDIA Quadro M6000
1399-07-20پچ کورد شبکه (Patch Cord) یکی از تجهیزات اساسی پسیو شبکه است که برای اتصال تجهیزات مختلف شبکه مانند پچ پنل، سوئیچ شبکه و … به کار می رود. از پچ کورد ها برای انتقال صدا و تصویر نیز استفاده می شود.در ادامه با ماکان پرتو همراه باشید.
در واقع پچ کورد های شبکه کابلهایی در انواع مختلف مسی و فیبر نوری هستند که اندازه ی آن ها می تواند از نیم متر تا ۲۰ متر متفاوت باشد که در دو سر آن یک سوکت با استاندارد RJ-45 نصب شده است. هر کدام از این اندازه و مشخصات برای کاربرد خاصی مورد استفاده قرار می گیرد.
پچ کورد ها در رنگهای مختلف و با دو نوع ژاکت LSZH ، PVC ،ساخته می شوند که دومی فاقد هالوژن می باشد و در هنگام آتش سوزی دود سمی تولید نمی کند.
مزایای پچ کورد
برای ارتباطات و شبکه های گسترده، استفاده از پچ کورد مزایای بسیاری دارد یکی از مهم ترین آن ها صرفه جویی در زمان می باشد.
با استفاده از پچ کورد ها دیگر نیازی به نیروی انسانی و ابزار جهت سوکت زدن ندارید چون این کابل ها آماده هستند استفاده از پچ کوردها باعث کاهش هزینه های سازمان می شود.
هنگام سوکت زدن احتمال خطای انسانی در هنگام اتصال سیم ها به هم وجود دارد که استفاده از پچ کوردها باعث
کاهش خطا های انسانی هنگام سوکت زدن می شود.
همچنین چون پچ کورد ها در کارخانه و توسط ماشین آلات مخصوص سوکت زده می شوند، بنابر این هنگام استفاده از آن ها می توانید به محیط خود زیبایی ببخشید.
یکی دیگر از مایای پچ کوردها تنوع رنگی بالای آن است این تنوع رنگ باعث می شود تا بهراحتی قابل تشخیص باشند و باعث می شود که از هرکابل برای یک اتصال خاص کرد. این مسئله باعث ساده تر شدن اتصالات می شود و در هنگام خراب شدن شبکه عیب یابی به سرعت انجام می پذیرد.
طول کوتاه تر این تجهیزات باعث می شود تا اتلاف کمتری در کابل ها صورت بگیرد و درصد تاثیرگذاری نویز بر روی داده های ارسالی نیز کاهش پیدا کند.
بنابراین باید برای شبکه های بزرگ حتما از پچ کوردها استفاده کرد.
انواع پچ کوردها
پچ کوردها در دو نوع مسی و فیبر نوری وجود دارند:
پچ کورد مسی
پچ کورد مسی یک کابل انعطاف پذیر است که مانند کابل های شبکه روی دو سر آن سوکت RJ-45 قرار گرفته.
این تجهیزات از نظر پهنای باند و نرخ انتقال داده ها به cat1 تا cat8 تقسیم می شوند.
پچ کوردهای Cat1 تا Cat4 دیگر در شبکه های کامپیوتری کاربردی ندارند و منسوخ شدهاند، به طور کلی پچ کوردهای Cat5e، Cat6 و Cat6a بیشترین کاربرد را دارند.
هر کدام از پچ کورد های قرار گرفته شده در این دسته ها دارای خصوصیت های مختلفی هستند و در محیط و کاربرد خاصی مورد استفاده قرار می گیرند.
پچ کورد فیبر نوری
پچ کورد فیبر نوری یکی از پرکاربردترین محصولات در یک پروژه کابلکشی هستند. این پچ کورد انواع مختلفی دارد و بر اساس طول، نوع کابل و کانکتور سر کابل دستهبندی میشوند.
دو سر این تجهیزات در شبکه های فیبر نوری به کانکتور فیبر نوری وصل می شود.
پچ کورد فیبر نوری انواع مختلفی دارند که تفاوت آن ها بخاطر کانکتور ها می باشد.
تقسیم بندی پچ کوردها ا نظر مقاومت در برابر نویز و نوع شیلد
پچ کوردها به طور استاندارد از لحاظ پهنای باند و نرخ انتقال داده ها به دسته های Cat1 تا Cat8 تقسیم میشوند و از نظر مقاومت در برابر نویز و نوع شیلد پچ کوردها به دسته های زیر تقسیم بندی میشوند:
پچ کوردهای UTP: در آن ها از هیچ گونه شیلد یا فویلی استفاده نشده است.
پچ کوردهای FTP: در این نوع پچ کورد به دور همه زوج ها یک فویل کلی پیچیده شده ولی به دور تک تک زوج ها شیلد یا فویلی وجود ندارد.
پچ کوردهای S/UTP: پچ کوردهایی که یک شیلد بافتهشده کلی دور همه زوج ها پیچیده شده است ولی به دور تک تک زوج ها شیلد یا فویلی وجود ندارد.
پچ کوردهای SFTP: دور چهار زوج آن هم شیلد بافتهشده و هم فویل وجود دارد ولی به دور تک تک زوج ها شیلد یا فویلی وجود ندارد.
پچ کوردهای S/FTP: پچ کوردهایی که یک شیلد بافتهشده کلی دور همه زوج ها پیچیده شده و یک فویل دور هر یک از زوج ها را پوشانده است. سوکت های این نوع پچ کورد شیلد دار هستند.
پچ کوردهای FFTP: پچ کوردهایی که دور هر زوج تابیدهشده آن و همچنین دور تمام زوج ها فویل پیچیده شده است.
پچ کوردهای U/FTP: پچ کوردهایی که دور هر زوج تابیده شده آن یک فویل قرار دارد اما هیچ فویل یا شیلدی کلی تمام زوج ها را نپوشانده است.
بجز پچ کوردهای UTP همه پچ کوردها شیلد دار هستند .