هاردهای SAS و SATA وظیفه انتقال اطلاعات از مادربرد به درایوهای ذخیره ساز و برعکس را بر عهده دارند. هر کدام از این سخت افزارها دارای ویژگی های متفاوتی هستند.
در هارد دیسک های SAS سرعت انتقال اطلاعات نسبت به هارد دیسک های SATA بالاتری میباشد و هاردهای SATA هم از ظرفیت بالایی نسبت به هاردهای SAS برخوردار هستند.
هارد درایوهای SAS برای استفاده در سرورها، ورک استیشن ها و شبکه های بزرگ با پردازش اطلاعات بالا مناسب تر می باشند، در حالی که هارد درایوهای SATA برای ذخیره اطلاعات کامپیوتری مناسب می باشند.
برای انتخاب دستگاه ذخیرهسازی مناسب خود باید فاکتورهای موجود را مد نظر قرار دهید تا بتوانید انتخاب بهتری داشته باشید. در این مطلب با تفاوت های هاردهای SAS و SATA آشنا خواهید شد با ماکان پرتو همراه شوید.
تفاوت هاردهای SAS و SATA
در خصوص فرق هارد SAS و SATA میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1. سرعت
هارد درایوهای SATA زمان انتقال اطلاعات عملکرد قابل قبولی دارند و خواندن داده ها را سریعتر انجام می دهند اما هنگام خروج اطلاعات از درایوهای ذخیره سازی سرعت پایینی دارند، اما در درایوهای SAS خروج اطلاعات و سرعت انتقال اطلاعات با سرعت بالاتری انجام می گیرد، در واقع هاردهای SAS اطلاعات را هنگام خروج از Storage سریعتر از ورود اطلاعات انتقال می دهند، بنابراین در خواندن و نوشتن داده ها به طور مداوم سریعتر هستند.
2. ظرفیت
ظرفیت هارد درایوهای SATA از ظرفیت بسیار بالایی درمقابل هارد درایوهای SAS برخوردار هستند.به همین علت برای ذخیره اطلاعات در کامپیوترها گزینه مناسبی است.
هارد درایوهای SAS ظرفیت ذخیره سازی کم تری دارند،معمولا سرورها از هارد درایوهای متعددی استفاده می کنند به همین دلیل می توانند ظرفیت دخیره سازی را افزایش دهند.
3. مدت زمان عملکرد
هاردهای SAS و SATA تفاوت هایی در مدت زمان کارآیی دارند. هاردهای SATA میتوانند حدود 700 هزار ساعت به طور مداوم فعالیت کنند و هاردهای SAS نیز توان فعالیت بیش از 1.2میلیون ساعت کار مداوم را دارند؛ یعنی هاردهای SAS دو برابر هاردهای SATA توان فعالیت دارند.
4. مصرف برق
مصرف برق مصرف برق در هاردهای SAS در حدود 5 الی 7 وات است و برای هاردهای SATA در حدود 10الی 14وات می باشد.
از مهمترین تفاوت های هاردهای SAS و SATA در نوع استفاده از آنها است.
موارد استفاده از هاردهای SAS برای مصارف صنعتی، در انواع سرورها و Workstationها استفاده می شود. هارد های SAS برای کارهای حساس و مهم درواقع زمانی که سرعت و قابلیت دسترسی به اطلاعات حیاتی است کاربرد دارد.
هاردهای SATA برای مصارف خانگی و دسکتاپ تولید میشوند. زمانی که حجم بالایی از اطلاعات را در یک محل ذخیره می کنیم کاربرد دارد.
6. فناوری
هارد درایوهایی که کانکتور SAS دارند، در قسمتهای SCSI قرار می گیرند. SCSI یک قطعه سخت افزاری است که به هارد دیسک کمک می کند تا ترافیکی را که از طریق بزرگراه SAS وارد و خارج می شود، مدیریت کند و در صورت ایجاد خطا در سخت افزار، برنامه SCSI آن را پیدا می کند و خطا را اطلاع می دهد. همچنین هارد درایوهای SAS قابلیت ورودی/خروجی چند منظوره را دارند. SAS ها قابلیت اتصال چندین قطعه مدار را به هم دارند و در صورت عدم موفقیت بزرگراه اولیه، داده ها می توانند از طریق بزرگراه ثانویه بازگردند.
هارد درایوهای SATA نیز از تکنولوژی RAID استفاده می کنند که این تکنولوژی در فناوری SAS کارایی بالاتری دارد زیرا SAS ها مدار بیشتری را به هم متصل می کنند.
7. ظاهر
ازنظر ظاهر هر دو هارد تفاوت زیادی در نوع کابل و پورت اتصال دارند و از لحاظ ابعاد هر دو هارد در یک اندازه و تقریباً مشابه با هم هستند.
طول کابلهای SATA یک متر می باشد و وظیفه انتقال برق و اتصال به منبع تغذیه نیز توسط دو کابل کاملا مجزا انجام میشود. کابل SAS تا ده متر طول دارد و نیازی به استفاده از کابل مجزای برق نیست زیرا کابل SAS بصورت همزمان قدرت انتقال برق و دادهها را دا]\رد.
8. قابلیت اطمینان
قابلیت اطمیناندرایوهای SAS معمولا بسیار مطمئنتر از درایودهای SATA هستند. زمان اولین خطای در نظر گرفته شده برای درایوهای SAS حدود 1.2میلیون ساعت در نظر گرفته شده که این میزان برای درایوهای SATA تنها 700 هزار ساعت است.