هارد سرور LFF و SFF دو نوع هارد دیسک پرکاربرد هستند که هر کدام از آنها طرفداران خاص خود را دارند. در این اینفوگرافیک با تفاوت های هارد دیسک های LFF و SFF آشنا خواهید شد.
هاردهای LFF و SFF از نوع HDD یا دیسک سخت هستند. هر دو نوع هارد LFF و SFF هم به شکل SAS و هم SATA عرضه می شوند.
این هاردها در ساختار مشابه یکدیگر هستند اما تفاوت های سخت افزاری بسیاری با یکدیگر دارند که با شناخت این تفاوتها میتوانید به درستی از آنها استفاده کنید.
البته انتخاب نوع هارد دیسک به نوع نیاز های شما و کاربردهایی که دارند بستگی دارد، مثلا هارد دیسکی که برای ضبط تصاویر یا ویدیو های دوربین مداربسته استفاده می شود با هارد دیسکی که پایگاه داده یک نرم افزار و … روی آن قرار می گیرد، تفاوت دارد.
اصلی ترین تفاوتهای هاردهای LFF و SFF به صورت زیر میباشند:
سایز هارد SFF (مخفف Small Form Factor) برابر با 2.5 اینچ است و سایز هارد LFF (مخفف Large From Factor) برابر با 3.5 اینچ می باشد. هارد های SFF دارای اندازه ی کوچکتر و فشرده تر نسبت به LFF هستند.
هارد های SFF دارای اندازه ی کوچکتر نسبت به LFF هستند بنابراین انرژی کمتری مصرف می کنند، در نتیجه گرمای تولید شده توسط آن ها کمتر بوده و فرآیند خنک سازی این نوع از هارد ها سریع و راحت تر می باشد.
از آن جا که اندازه ی هارد های SFF کوچک تر می باشد، Platter های این هارد دیسک ها هم در هنگام چرخش و ارتباط با هد موجب سرعت بخشیدن به جست و جو تا 50 درصد نسبت به LFF می شوند. بنابراین زمانی که هد در هارد SFF به جست و جوی اطلاعات اختصاص می دهد کمتر از هاردهای LFF می باشد.
هارد دیسکها ظرفیتهای مختلفی دارند و هر کدام از آنها ظرفیتهای خاص خود را ارائه میدهند اما در کل LFF ها فضای بیشتری برای ذخیره کردن اطلاعات دارند، بنابراین اگر به فضای زیادی برای ذخیره اطلاعات نیاز دارید بهتر است از هارد دیسک های LFF استفاده کنید.
هارد دیسکهای SFF طول عمر بیشتری دارند و مدت زیادی می توانید از آنها استفاده کنید.برای خرید هارد مورد نظر خود می توانید به فروشگاه ما مراجعه کنید.
هارد دیسکهای SFF در workload و قسمتهایی که به performance بالایی نیاز دارند، استفاده میشود. مانند سرور های پایگاه داده.
هارد دیسک های LFF در مواردی استفاده می شوند که به حجم بالایی برای ذخیره سازی داده ها و اطلاعات نیاز دارند.
1 Comment
عالی و آموزنده بود