معرفی کارت گرافیک های NVIDIA
1401-08-15نگاهی به کارت گرافیک های سری Tesla
1401-09-09قطعا برای افزایش سرعت کامپیوتر و یا لپ تاپ خود نیاز به خرید حافظه SSD پیدا کرده اید. هارد SSD در مقایسه با نوع قدیمی یعنی هاردهای الکترومکانیکی HDD، سرعت بالایی دارند، سر و صدای کمتری تولید میکنند، مقاومت زیادی در برابر ضربات فیزیکی دارند و همچنین از قیمت بالاتری نیز برخوردارند. برای اینکه بدانید حافظه SSD چیست مطلب “ آشنایی با حافظه SSD ” را مطالعه کنید.
انواع حافظه های SSD
حافظه SSD از یک واحد کنترل، یک واحد ذخیره سازی (NAND یا DRAM)، فضای ذخیره سازی پنهان یا بافر و یک رابط تشکیل شده است.
حافظه های SSD در شکل ها و اندازه های مختلف تولید شده اند که این می تواند بر سرعت، ظرفیت ذخیره سازی و حتی خروجی گرمایی آن ها تاثیر بگذارد.
حافظه های حالت جامد یا SSD دارای مدل های مختلفی هستند که ممکن است هنگام خرید شما را دچار سردرگمی کند. در ادامه شما را با انواع این حافظه آشنا خواهیم کرد.
SATA SSD
SATA رابط اتصالی است که SSDها برای برقراری ارتباط میان دادهها و سیستم از آن استفاده میکنند. حافظه های محبوب SATA SSD در ابعاد 2.5 اینچ تولید می شوند که از نظر حجم تنوع بالایی دارند. رابط SATA به سه دسته SATA II ،SATA I و SATA III تقسیم میشود که حافظه های SATA III بیشترین سرعت انتقال اطلاعات را دارند.
سرعت خواندن و نوشتن این حافظه ها به نوع رابط آن ها بستگی دارد. از SSD های SATA بیشتر در لپ تاپ ها و معمولا برای مصرف کاربران معمولی استفاده می کنند.
حافظههای mSATA SSD
حجم مینی ساتا (mSATA) بسیار کمتر از SATA است و علاوه بر مصرف کم، در برابر شوک برقی و ارتعاش ها مقاومت بسیار بالایی دارند.
این هاردها خیلی رایج نیستند و بیشتر در تجهیزات با ابعاد کوچک نظیر تینکلاینتها، مینیلپتاپها و در برخی از تبلت ها و نوت بوک ها استفاده می شوند. کانکتور این حافظه ها به سادگی قابل تبدیل به SATA است.
حافظههای M.2 SSD
M.2 SSD نسبت به سایر SSDها کوچکتر است و مبتنی بر SATA و NVMe می باشد.
یک M.2 SSD را میتوان با هر دو پروتکل SATA و PCIe استفاده کرد. SSDهای M.2 دارای اتصال کوتاه پین هستند و به صورت مستقیم بر روی اسلات M.2 در مادربورد متصل می شود. رابط M.2 SSD از تکنولوژی PCI Express بهره برده است و سرعت و اندازه آن نیز متنوع می باشد.
M.2 SSD در یک سمت و یا در هر دو طرف خود، دارای حداقل یک چیپ NAND هستند.
این نوع از حافظه ها برای کاربردهایی که به سطح بالایی از عملکرد نیاز ندارند مناسب است. به طور معمول M.2 در تبلت ها و آلترابوک ها که فضا بسیار محدود است، مورد استفاده قرار می گیرد.
حافظههای PCIe SSD
اگر مرتبا در حال خواندن و انتقال اطلاعات هستید، SSD ها سرعت بالایی دارند. این SSD ها انرژی بالایی مصرف می کنند به همین خاطر عمر باتری آنها کوتاه است. رابط PCIe SSD ابزاری برای افزایش سرعت انتقالات در سرورها و فضاهای ذخیره سازی می باشد.
از این حافظه ها در دستگاههایی که به اتصال و انتقال اطلاعات با سرعتبالا نیاز دارند استفاده می شوند مثل کارت گرافیک ها. همچنین فایل هایی که انتقال آن ها زمان بر، بسیار بزرگ و با ابعاد بالا هستند را می توانید با استفاده از این حافظه ها منتقل کنید.
حافظههای NVMe SSD
حافظه های NVMe SSD بسیار محبوب هستند و با سرعت بسیار بالا، عملکرد و ظرفیت فوق العاده تولید می شوند و از گذرگاه ارتباطی PCIe استفاده می کنند. تنها زمانی می توانید از این حافظه استفاده کنید که شکاف مربوط به آن روی مادربورد تعبیه شده باشد به دلیل اینکه ارتباط حافظه SSD با مادربورد به شکل مستقیم است، به همین خاطر سرعت ارسال و دریافت آن سریع است.
این حافظه ها برای انجام کارهای گرافیکی، ویدیویی یا انجام بازی ها بهترین عملکرد را ارائه می کنند، زیرا زمان جستوجو در این حافظهها ارتقا پیدا کرده و دسترسی به فایلها را کاملا سریع میکند یکی از پر کاربردترین نوع استفاده از این حافظهها در کارتهای گرافیک است.
نتیجه گیری
در این مقاله سعی کردیم به طور کامل شما را با انواع حافظه های SSD آشنا کنیم. SSD ها یکی از بهترین موارد برای ارتقاء دادن لپتاپ، کامپیوترهای رومیزی، سرورها و … هستند.
شما باید با توجه به نوع استفاده و رابط های موجود روی دستگاهتان SSD مورد نظر خود را انتخاب کنید.
اگر سیستمی دارید که سرعت آن رضایت بخش نیست می توانید با خرید SSD و جایگزین کردن آن با هارد دیسک قدیمی سرعت سیستم خود را افزایش دهید. در صورت نیاز به مشاوره می توانید از مشاورین ما کمک بگیرید. همچنین پیشنهاد می کنیم با مراجعه به فروشگاه ماکان پرتو حافظه ذخیره ساز مورد نظر خود را خریداری کنید.