مقایسه کارت گرافیک Nvidia Tesla P4 و Nvidia Tesla P40
1402-03-17اینفوگرافیک تفاوت بین هارد دیسک سرور و هارد دیسک معمولی
1402-07-12در دنیای امروز اطلاعات نقش اساسی را در پیشرفت یک کسب و کار ایفا می کنند. به همین دلیل از دست دادن آن ها می تواند مشکلات زیادی را برای یک شرکت و یا سازمان به وجود آورد با توجه به افزایش استفاده از انواع فناوری ها نیاز به پشتیبان گیری یا Backup برای حفظ و نگهداری اسناد یا اطلاعات مهم وجود دارد. بک آپ گیری اطلاعات یکی از مهمترین روش های حفاظت از اطلاعات می باشد.
انواع مختلفی از روش های بکاپ گیری وجود دارد. در این مقاله به برخی از انواع روش های بکاپ گیری اشاره شده است پس با ماکان پرتو همراه شوید.
بک آپ (BackUp) چیست؟
بک آپ گیری در واقع کپی کردن اطلاعات فیزیکی و مجازی و ذخیره آن در یک مکان ثانویه جهت محافظت کردن اطلاعات در برابر خرابی تجهیزات می باشد.
از آنجا که اطلاعات در سیستم ها ممکن است به دلایل مختلفی مثل بدافزارها، باج افزارها، خرابی های فیزیکی و یا اشتباهات انسانی دچار مشکل شده و از بین بروند بک آپ گیری از آن ها بهترین راه برای بازیابی اطلاعات می باشد. بک آپ گیری در واقع، یک رونوشت به روز از اطلاعات است که در صورت از بین رفتن اطلاعات اصلی جایگزین آن می شود.
انواع مختلفی از روش های بکاپ گیری وجود دارد. در زیر به برخی از انواع روش های بکاپ گیری اشاره شده است:
انواع روش های بکاپ (Backup) گیری از اطلاعات
Full Backup (بکاپ کامل)
پشتیبان گیری کامل و یا Full Backup کاملترین روش بک آپ گیری است که در آن از کل داده های انتخاب شده بکاپ تهیه می شود. این روش، شامل همه داده های کل سیستم می شود.
مزیت این روش در این است که کمترین زمان بازیابی اطلاعات را دارد ولی زمان بک آپ گیری در این روش بسیار طولانی است و نیاز به فضای زیادی برای ذخیره سازی اطلاعات دارد. به همین دلیل است که بکاپ کامل تنها به صورت دوره ای گرفته خواهد شد و گاها آن را با روش های دیگر بکاپ مثل differential یا incremental ترکیب می کنند که این کار باعث کاهش بار فضای ذخیره سازی و افزایش سرعت بکاپ گیری می شود.
یکی از فواید این روش مدیریت بهتر اطلاعات ذخیره شده است، به این دلیل که تمام مجموعه داده ها در یک فایل بکاپ واحد ذخیره می شوند اما در نظر داشته باشید که نیاز به یک ذخیره ساز با ظرفیت بسیار بالا خواهید داشت که بتواند همه بکاپ های شما را دربر گیرد.
پیشنهاد مطاله: مزایا و معایب نصب و راه اندازی شبکه
Differential Backup (بکاپ تفاضلی)
Differential backup راهکاری بین بکاپ افزایشی و بکاپ کامل است. در این روش نقطه آغاز بکاپ گیری وجود یک بکاپ کامل اولیه است سپس از همه داده ها که از زمان آخرین بکاپ کامل تغییر کرده باشند، بکاپ گرفته می شود. بنابراین در این روش اولین بک آپ اطلاعات یک بک آپ کامل است و دومین بک آپ فقط شامل اطلاعاتی است که تغییر کرده اند. در سومین بک آپ اطلاعاتی که نسبت به بک آپ اول تغییر کرده اند ذخیره می شود و به همین ترتیب ادامه می یابد.
بک آپ گیری در این روش نسبت به روش کامل زمان کمتری برده و میزان فضای ذخیره سازی کمتری مورد نیاز دارد اما زمان بازیابی اطلاعات در این روش نسبت به بک آپ گیری کامل بیشتر است.
این نوع از بکاپ در زمان استفاده از درایوهای tape رواج بسیاری داشت، چرا که تعداد tape های مورد نیاز برای بازگردانی را کاهش می داد. بازگردانی نیاز به آخرین بکاپ کامل در کنار آخرین differential backup و incremental backup دارد.
Incremental Backup (بکاپ افزایشی)
اولین اقدام در این روش، پشتیبان گیری کامل است. این روش بعد از Full Backup فقط از آخرین تغییرات نسخه پشتیبان تهیه می کند. در واقع در هر مرتبه اجرای فرآیند بک آپ گیری، از کل فایل ها و فولدرها مجددا بک آپ گرفته نخواهد شد و فقط از تغییرات و داده هایی که بعد از آخرین بکاپ گیری اضافه شده اند، نسخه پشتیبان تهیه می شود.
این روش نسبت به روش Full Backup کمترین زمان و کمترین فضای ذخیره سازی را لازم دارد اما زمان بازیابی اطلاعات در این روش طولانی و نسبتا پیچیده است. اما با این حال این روش با توجه به زمان و فضای کمی که به خود اختصاص می دهد، در بسیاری از شبکه ها مورد استفاده قرار می گیرد. حتما این نکته را در نظر بگیرید که بازگردانیِ موفق داده ها به عدم نقص در تمامیِ بکاپ های افزایشی موجود در زنجیره وابسته است.
Reverse Incremental Backup (بکاپ افزایشی معکوس)
در این روش ابتدا یک فول بکاپ گرفته می شود و سپس هر بار که incremental backup گرفته می شود، تغییرات به نسخه اولیه فول بکاپ اعمال می شود پس هر بار Full Backup کاملی داریم. در این روش توانایی بازگشت به نسخه های قبلی وجود دارد و هر یک از بکاپ های افزایشیِ اعمال شده به بکاپ کامل، نیز ذخیره می شوند که در زنجیره ای از بکاپ ها، به طور مستمر در پشت سرِ بکاپ کاملِ به روز شده، در جریان هستند. مزیت این روش، کارآیی در بازیابی است چون تعداد زیادی بکاپ افزایشی نداریم.
Cloud Backup (پشتیبان گیری ابری)
سرویسهای ابری زیادی هستند که سرویس بکاپ گیری را ارائه میدهند. چند سرویس ابری عمومی یا Public Cloud عبارتند از: Microsoft Azure ،Amazon S3 ،ElephantDrive و Symform ،Google Cloud Storage و WebDAV. امروزه Cloud Backup رواج بیشتری یافته و سازمانها به طور مرتب بکاپ اطلاعاتشان را به کلودها منتقل میکنند.
جمع بندی
نمی توان به طور قطع گفت که کدام راهکار بکاپ گیری خوب یا بد است. شما باید در نظر بگیرید که چه نوعی از بکاپ گیری برای سازمان شما بهترین است و نیازهای ویژه ی سازمانِ شما را بر مبنای سیاست های محافظت از داده، ذخیره سازِ موجود، منابع، پهنای باند شبکه و …. برآورده می سازد.
در این مطلب شما را با انواع بک آپگیری از اطلاعات آشنا کردیم. شما می توانید در خصوص مشاوره، طراحی، پیاده سازی، راه اندازی و… از تجربیات همکاران ما بهره مند شوید.